Curve
backbutton
homebutton

Harley-Davidson brengt electrische motorfiets op de markt!!

Het is nauwelijks te geloven maar het merk van de dikke rommelende V-Twins brengt zowaar een electrische motor op de markt!! Project Livewire toert nu doorheen Amerika om mensen te laten proeven van hun nieuwe concept en afhankelijk van de reacties nog enkele verbeteringen aan te brengen vooraleer de motor definitief te koop zal zijn.. Als het van HD zelf afhangt, liefst zo snel mogelijk.
Bekijk hieronder alvast enkele videos die ons tonen tot wat Project Livewire in staat zou kunnen zijn....
Klik hier voor de officiele website van Project Livewire

Move over the videos and push the "play" button

Biker motor?

Blijft de vraag natuurlijk wat echte bikers of het echte Harley-Davidson publiek hier van gaat vinden. Veel mensen kopen immers een Harley omwille van de coole sound en de retro-look. De nieuwe electrische Harley klinkt dan wel als een fighterjet, het is natuurlijk helemaal anders dan wat we gewend zijn van de Amerikanen. We vinden het zelfs onwaarschijnlijk vreemd maar wel knap dat net Harley-Davidson, die vooral de retro look altijd zo hoog in het vaandel heeft gehouden, zo vernieuwend uit de hoek komt.. Chapeau!
Dat deden ze eerder al met de V-rod (die het heel goed doet in Europa ondanks alle eerdere kritieken in het begin van zijn verschijning) en nu dus opnieuw met de Livewire...
Maar nog meer dan de V-Rod, is de Livewire natuurlijk gebaseerd op een heel andere technologie en net die technologie biedt een pak meer uitdagingen dan bv de V-Rod die vooral door zijn waterkoeling zo anders was..
Bij de Livewire is, zoals bij alle electrische modellen, de autonomie en de prijs de sleutel tot het al dan niet succes. Over de prijs wordt momenteel nog in alle talen gezwegen en de autonomie van pakweg 50 a 60 miles zou nog kunnen aangepast worden. dat laatste is echt wel belangrijk want wie een dagje wil gaan toeren, kan moeilijk een middagstop inlassen om 5 a 6 uur lang z'n motor op te laden.

We voegen hieronden nog een filmpje toe over het al dan niet bruikbaar zijn van een electrische motor. Het toont nog maar eens dat met de Livewire HD niet alleen een enorme technologische prestatie heeft geleverd maar dat het uiters moeilijk zal zijn om de echte die hards te laten geloven dat een electrische motorfiets de soul van een echte Bike kan hebben en dat hij voldoende lang het plezier kan geven waarvoor we een motorfiets aanschaffen.. om nog maar te zwijgen van voldoende stopkontakten onderweg... in Dead Valley om maar wat te noemen..