KawaZ1000
backbutton
homebutton

Triumph Thruxton Ace – Special Edition

Thruxton Ace

In order to emphasize the rich history that Triumph Motorcycles and the Ace Café share, Triumph launches a unique special edition of the Thruxton, named Thruxton Ace.

The Thruxton Ace combines the attractive silhouette of the original Triumph with a brilliant Pure White and Jet Black coloring. The motorcycle contains some nice details from both cult brands, visibly worked out with the famous Ace Café logo on the tank, side panels and back.

Because of the lowered handlebars, the aluminum rims and the dominantly present ‘racing stripe’ on the tank, the Thruxton Ace looks like it is ready to take the pole position in any bike race. It would equally fit very well in front of the local pub.

The Thruxton Ace will be available from December at a price of €10.590, with a two year factory warranty, regardless of the millage. The service intervals come either every 10.000 km or every year.

Thruxton Ace Thruxton Ace

Special Edition Thruxton als ode aan Triumph’s verbintenis met het Ace Café in London

Het was opvallend genoeg een truckerscafé dat in de jaren na de oorlog het episch centrum van de tegendraadse levensstijl van motorrijders werd. Het Ace Café werd begin jaren ’60 snel beroemd en berucht als verzamelplaats voor motorrijders in het algemeen, en berijders van café racers in het bijzonder. Om de rijke historie die Triumph Motorcycles en het Ace Café delen te onderstrepen, brengt Triumph een unieke Special Edition van de Thruxton uit, toepasselijk Thruxton Ace genoemd.

Thruxton Ace

De Thuxton Ace combineert het aantrekkelijke silhouet van de originele Triumph met een schitterende Pure White en Jet Black kleurstelling, dit als briljan t bewijs van de rijke historie die het Ace Café en Triumph samen delen.
De motorfiets is op subtiele wijze voorzien van de historie van beide cultmerken, met de beroemde Ace Café logo op de tank, zijpanelen en achterzijde.
Door het verlaagde stuur, de aluminium velgen in de spaakwielen en een dominant aanwezige ‘racing stripe’ over de tank, ziet de Thuxton Ace eruit alsof hij elk moment klaar is om vanaf de pole position van een klassiek startveld te vertrekken. Om vervolgens net zo goed voor het plaatselijke café te passen, na een mooi stuk motorrijden.
Met hetzelfde motorblok als de beroemde Triumph Thruxton wordt de aandrijving verzorgd door de soepele paralleltwin van de Bonneville.
Een aangepast profiel voor de nokkenassen zorgt, samen met de hoge-compressie zuigers, voor een topvermogen van 69 pk en een maximaal koppel van 69 Newtonmeter, uitgesmeerd over het hele toerenbereik en vergezeld van een pittiger uitlaatgeluid.
Het rijwielgedeelte van de Thruxton is ook gebaseerd op dat van de legendarische Bonneville, en dus net zo goed de basis een makkelijk sturende, zeker aanvoelende motorfiets.
Het stalen buizenframe, de 41 mm KYB voorvork, de dubbele KYB achterschokdempers, nissin remmen en spaakwielen met aluminium velgen en moderne radiaalbanden; samen met de sportieve geometrie zorgen ze voor een weggedrag dat perfect past bij de prestaties van het motorblok en de subtiele zithouding.

De Triumph Thruxton Ace is niks minder dan een rijdend eerbetoon aan een legendarische plek.
Gemaakt om herinneringen op te roepen en nieuwe ervaringen tot nog mooiere herinneringen te laten verworden.
De Thruxton Ace is hiermee vooral een dagelijks bruikbaar icoon.
Voor de Thruxton Ace is een complete lijn aan accessoires beschikbaar, die het sportieve uiterlijk nog meer versterkt. Denk hierbij aan de keuze uit twee schitterend gemaakte uitlaten van Arrow Special Parts, een geanodiseerde skid plate van geborsteld aluminium of gefreesde gasklephuisdeksels.
Verder is er een aantal verschillende zadels, tankdoppen en verchroomde onderdelen leverbaar.

De Thruxton Ace zal vanaf december a.s. bij de offi ciële Triumph dealers beschikbaar zijn met een prijs van €10.590,-. Hij krijgt twee jaar fabrieksgara ntie, ongeacht het aantal kilometers.
De service intervallen zijn na 10.000 kilometer of één jaar.

Kawasaki W 800
achtergrond