Triumph Speed record
backbutton
homebutton

NEW SPORT HERITAGE XSR700

De nieuwe XSR700 volgens Yamaha’s 'Faster Sons' filosofie

De Sport Heritage filosofie van Yamaha blijft voor nieuwigheden zorgen.
Met diep respect voor de iconische stijl en het tijdloze design van de Yamaha’s van toen worden vandaag technologische grenzen verlegd. Hieruit ontstaan schitterende machines met een authentiek karakter die nooit besparen op rijplezier. Yamaha heeft deze nieuwe filosofie een naam gegeven: “Faster Sons”. Een hommage aan wat is geweest en vandaag en morgen aan de orde is. Want motorrijden is onze passie.
Om deze filosofie tastbaar te maken, koos Yamaha voor een samenwerking met de Japanse motoconstructeur Shinya Kimura die in Los Angeles woont.
Kimura deelt Yamaha’s visie op de Faster Sons filosofie en dit resulteerde in een vruchtbare samenwerking. De ‘Faster Son’ is een concreet en realistisch concept dat uiting geeft aan de gedeelde overtuiging van Yamaha en Kimura dat stijlelementen uit het verleden perfect matchen met de technologie van vandaag.


Yamaha XSR 700

Inspiratie en design

Vanuit deze geslaagde samenwerking wordt nu een productiemodel gelanceerd volledig in symbiose met de Faster Sons filosofie.
De nieuwe XSR700 is het laatste nieuwe model in het Sport Heritage gamma: een casual street bike met retro-allures als eerbetoon aan de iconische XS650, een meesterwerk van Yamaha op het gebied van minimalistisch design dat vandaag nog steeds inspireert.
Onder de trendy aankleding zitten de nieuwste Yamaha technologieën verborgen. De XSR700 voldoet met zijn tijdloze styling, moderne technologie en schitterende rijsensaties volledig aan de wensen van Yamaha en Kimura.
De XSR700 is een streling voor de zintuigen:
zijn stijl wordt benadrukt door verschillende hoogwaardige onderdelen die de look completeren. Rijders ervaren een authentieke retro feel op het leren zadel met dubbele textuur dat op het gemakkelijk te personaliseren bolt-on subframe rust.
Het vintage voorlicht is gemonteerd op een speciale steun in aluminium doet de voorkant alle eer aan.
Een blik op de aluminium benzinetank en de piloot beseft dat hij met een Faster Sons machine rijdt. Met een rijklaar gewicht van net 186kg is de XSR700 de eerste in zijn soort, t.t.z. een moderne iconische instapper die zowel nieuwkomers als ervaren rijders unieke sensaties zal bezorgen.
Midden op het stuur zit een ‘old school’ snelheidsmeter. Het brede stuur zorgt trouwens ook voor een rechte en ontspannen rijhouding.
Onder de metalen zijroosters bevindt zich alle hi-tech elektronica. Het gebruik van kwaliteitsmetaal zoals aluminium op diverse componenten, zoals de steun van het voorspatbord en het radiatordeksel, maakt het retrogevoel nog explicieter.
Achteraan voorziet de korte uitlaat de XSR700 van een passend geluid, terwijl de Pirelli Phantom voor- en achterbanden met authentiek profiel volledig in het plaatje passen en de piloot verzekeren van een goede grip op de weg.

Het rijgevoel

Voor de XSR700 is het lang niet alleen om de looks te doen; het kloppend hart van de machine is een vooruitstrevende Yamaha 700cc 2-cilinders-in-lijn motorconfiguratie waarmee overal in Europa verschillende recente modellen succesvol werden uitgerust.
Deze 700cc krachtbron was een natuurlijke keuze voor de XSR700. Gebouwd volgens de speciale ‘crossplane’ filosofie garandeert deze levendige motor een homogeen lineair koppel dat niet alleen garant staat voor een vinnig acceleratievermogen dat bovendien aanwezig is in elke versnelling.
Het oneven ontstekingsinterval en 270° carter bieden naast sterke sensaties bij het accelereren ook een uitstekende tractie. De vloeiende vermogensafgifte zorgt voor een soepele en enthousiasmerende werking van de motor tot in de hogere toeren.
Maar kracht is niets zonder controle en daarom blinkt de Yamaha XSR700 ook uit op het gebied van handling, dankzij het compacte en zeer lichte frame dat de machine uiterst wend- en bruikbaar maakt, en de korte 530mm schommelarm. Deze frame/motor combinatie maakt de XSR700 niet alleen geschikt voor nieuwkomers maar biedt ook een massieve dosis rijplezier aan meer ervaren rijders, met het ABS remsysteem als bijkomend voordeel.
De achterophanging is een clever link-type Monocross systeem met een horizontale schokdemper die direct op het motorcarter werd gemonteerd. Dit werkt plaatsbesparend en houdt de look achteraan extra clean. Daarbovenop presteert hierdoor het frame nog beter.
Dat moderne technologie en retrostyling perfect samengaan is ook te zien aan de lichte 10-spakige aluminium wielen. Voor een performant stopvermogen werden vooraan krachtige 282mm 4-zuigerige schijven gemonteerd.
De XSR700 is het eerste Yamaha model dat de Sport Heritage levensstijl 100% reflecteert, door een stijlvolle combinatie van old school elementen en avant-garde technologie met een optimaal rijplezier als bonus.

Accessoires

Eigenaars de kans geven hun machine persoonlijk uit te rusten is één van de belangrijkste waarden in het Yamaha Sport Heritage gamma.
De XSR700 volgt deze trend en biedt maximale mogelijkheden voor een individuele uitrusting dankzij het erg brede accessoire-aanbod. Hiermee kunnen rijders de look zelf verder doortrekken en het model naar eigen wens personaliseren. Daarnaast hebben verschillende wereldwijd bekende preparateurs nu al hun oog laten vallen op de XSR700 in de context van een “Yard Built” project. Speciale bolt-on onderdelen worden later dit jaar geïntroduceerd.

Kledij

Naast de moto-accessoires kunnen rijders zich nog dieper in de sfeer onderdompelen met de ‘Faster Sons’ kledingcollectie: magnifieke leren vesten, Sport Heritage handschoenen, helmen en nog veel meer items die perfect passen voor een ritje op zondagmorgen of een zomertrip naar het Wheels & Waves festival in Biarritz, waarom niet?

Hoogtepunten

Frame

Motor

Kleuren

Beschikbaarheid

  • Vanaf november 2015

  • Meer informatie over deze en andere Yamaha producten vindt u op: www.yamaha-motor.be